• Výlet 4.roč. -Okrasné rybníky

          • Žiaci 4.triedy sa vybrali  na Rematu,kde navštívili Okrasné rybníky.Veľmi ich zaujali zvieratá,ktoré tam chovajú a neboli to  len ryby.Mohli niektoré zvieratá hladkať a kŕmiť,alebo sa len na ne pozerať vo voliere.No rovnakú radosť mali aj z areálu,kde sa dosýtosti vyhrali.

          • Školský výlet Vysoké Tatry

          • V utorok 14. 06. 2022 naše kroky neviedli do školy, ale do našich krásnych veľhôr - Tatier. Stretli sme sa ráno na vlakovej stanici. Odviezli sme sa do Štrby. Zubačkou sme vyšli na Štrbské Pleso a už nás len naše nohy viedli po nenáročnom okruhu k vodopádu Skok a späť. Príjemnou bodkou bola spoločná obhliadka náučného chodníka okolo Štrbského plesa. Našťastie duch Tatier stál pri nás a vyčaroval nám príjemné počasie. Všetci sme sa vrátili unavení, ale plní zážitkov a dojmov z cesty. Ďakujeme deťom, ktoré na školskom výlete boli. "Bez Vás by tento výlet nemal svoje čaro!"

          • Návšteva Zelenej školy v Badíne

          • 10 žiakov z formujúceho sa kolégia našej Zelenej školy navštívilo Zelenú školu v Badíne pri B. Bystrici. Badínski žiaci s pani učiteľkou Mirkou nám predstavili rôzne prvky v ich školskom areáli, pripravili si pre nás zaujímavé aktivity, ale aj občerstvenie. Ďakujeme za príjemné dopoludnie a za mnoho nových inšpirácií. Zelená škola

          • Oznámenie o prerušení prevádzky ZŠ

          • Riaditeľka Základnej školy v Hornej Štubni, oznamuje rodičom a žiakom, že 15.06.2022 bude prerušená prevádzka ZŠ, podľa zák. 245/2008, § 150 ods.d) v znení neskorších predpisov,
            poskytne deťom 1 deň voľna, zo závažných dôvodov. Riaditeľka ZŠ nedokáže organizačne
            zabezpečiť prevádzku ZŠ, z dôvodu účasti zamestnancov na protestnom zhromaždení
            v Bratislave. Ďakujeme za pochopenie.

          • Výlet Banská Bystrica

          • Výlet Banská Bystrica 

            Dňa 9. 6. 2022 sa žiaci 1. a 2. ročníka zúčastnili školského výletu do Banskej Bystrice. Obrovský umelecký zážitok mali z bábkového predstavenia v  Bábkovom divadle na Rázcestí, kde žiakom dovolili vyskúšať si a zahrať sa s rôznymi bábkami. 

            Návšteva areálu múzea SNP potešila hlavne chlapcov, kde videli tanky, delá, lietadlo v skutočnej veľkosti. 

          • MDD na 2. stupni

          • 1. jún patrí našim deťom, preto sme dali knihy bokom a celý druhý stupeň sa zúčastnil vystúpu na Spitzenberg. Počasie nám prialo, niektorí sme si to užili, avšak niektorým sme dali poriadne zabrať. Bol to náš druhý spoločný výstup a veríme, že pravidelným tréningom budú jedného dňa zo všetkých nadšení turisti.

          • MDD na 1. stupni

          • MDD na 1. stupni sme realizovali formou vychádzky do Turčianskych Teplíc.Cesta okolo Dolnej Štubne dala všetkým poriadne zabrať,vidina vytúženej zmrzliny to však istila.Nakoniec sme sa zdarne vrátili vlakom späť do školy.

          • Darčeky pre špeciálne triedy

          • Pani Nataša Terková z občianskeho združenia Kvitnúca nádej Turčianske Teplice darovala balíčky s dentálnou hygienou pre žiakov špeciálnych tried. Veľmi pekne ďakujeme.

          • ĎAKUJEME

          • ĎAKUJEME

            Karpatskonemeckému spolku a jeho predsedníčke p. H. Steinhüblovej

            za nádherné a sladké sponzorské dary, ktoré potešili nielen našich žiakov. 

             

          • SKLADANIE MÁJA

          • Za zvukov krásnych ľudových piesní sme posledný májový deň pílili "máj".Dievčatá odzdobovali stromček,chlapci pílili až do zdarného konca.Nakoniec zaznel potlesk pre všetkých zúčastnených.

          • SUDOKU

          • Každoročne sa žiaci zúčastňujú matematickej súťaže SUDOKU. Výnimkou nebol ani tento ročník. Žiaci boli rozdelení na štyri kategórie: I. kategória:1. a 2. ročník, II. kategória 3. a 4. ročník,  III. kategória 5.,6. a 7.ročník, IV. kategória: 8. a 9. ročník. 

            V I. kategórii:

            1. miesto: Dávid Palenčár

            2. miesto: Ján Kollár

            3. miesto: Ella Mesíková a Adela Mäsiarová

            v II. kategórii:

            1. miesto: Marián Lacko

            2. miesto: Adam Golha

            3. miesto: Timea Fobelová a Erik Bolčík

            Na druhom stupni po 1.kole bolo úspešných 10 žiakov v kategórii III. a 16 žiakov v kategórii IV. 

             

            V III. kategórii:

            1.miesto: Matúšová Zuzana

            2.miesto: Šarlinová Adriana

            3.miesto: Mäsiarová Tamara

            V kategórii IV:

            1.miesto: Michalíková Michaela

            2.miesto: Zaťko Marián

            3.miesto: Poláček Lukáš

            Víťazi budú odmenení a gratulujeme im.

             

            Víťazky III. kategórie: Zuzka Matúšová (1.), Aďka Šarlinová (2.), Tamarka Mäsiarová (3.)

            Víťazi IV. kategórie: Lukáš Poláček (3.), Marián Zaťko (chýba) a Miška Michalíková (1.)

          • Mošovský sedmohlások

          •  

            Dňa 25.05.2022 sa žiaci 2., 3. a 4. ročníka zúčastnili 24. ročníka okresnej speváckej súťaže Mošovský sedmohlások. Spievali piesne najmä z Turca, ale aj z iných regiónov. Za ich výborné spevácke výkony si zaslúžili nielen obrovský potles, ale aj úspešné umiestnenie sa v jednotlivých kategóriách. Z prvej kategórie sa na peknom 3. mieste umiestnili Ninka Gajdošíková a Adelka Šarlinová a z druhej kategórie sa na 2. mieste umiestnila Nelly Švancárová. Našu školu reprezentoval aj Marián Lacko, ktorý síce nezískal žiadny diplom, ale jeho spevácky výkon bol veľmi pekný za čo bol aj odmenený veľkým potleskom. Tešíme sa z ich úspechov a srdečne gratulujeme.

             

          • Florbal

          • Dňa 13.mája sa uskutočnilo okresné kolo vo florbale žiakov. Naši žiaci nenašli premožiteľa, dokonca neinkasovali ani jeden gól, a tak suverénne vyhrali okresné kolo. V regionálnom kole boli nad ich sily žiaci z florbalovej akadémie ZŠ Bernoláka v Martine. Gratulujeme k 2. miestu v regióne Turiec. Našu školu reprezentovali: F. Zelezník, L. Poláček, J. Schnierer, M. Zaťko, A. Rusnák, M. Jariabka, M. Fiľo a A. Poláček.

          • Výsledky zberu papiera

          • Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do zberu papiera. Víťazné triedy, ale aj jednotlivcov čaká odmena. Poďakovanie za pomoc pri zbere patrí nášmu pánovi školníkovi a všetkým, ktorí zbierali papier. 

            Spoločne sme nazbierali 5 766 kg papiera a 1 503 kg kartónuRecykláciou šetríme nielen energiu, ale aj znižujeme ekologickú záťaž prostredia.  Zberový papier je významnou surovinou napríklad pri výrobe hygienických, baliacich a obalových papierov. Vieme, že tona nazbieraného a spracovaného papierového odpadu zachráni 2,5 m3 drevnej hmoty, čo je približne 17 dospelých stromov. 

            Ďakujeme všetkým za vynaložené úsilie.

            Naši najlepší zberači (zľava): Zuzka Matúšová, Tamarka Bodorovská a Patrik Hanko

            Najlepší zberači - zástupcovia víťazných tried (zľava): 7. ročník, 8. ročník a 5. ročník

          • KONCOROČNÝ VÝLET DO SKANZENU

          • 19.05.2022 sme navštívili triedy 2.,3.,Š.A a Š.B Martin. Pre deti bol už zážitok cestovať tam rýchlikom a potom MHD. Privítali nás veľmi príjemní a milí ľudia, ktorí nás aj po múzeu sprevádzali. Väčšina detí videla po prvýkrát, ako žili naši predkovia. Boli prekvapení aj nadšení. Zaujali ich aj živé zvieratká, ktoré výborne dotvárali autentickú atmosféru. Videli sme aj dom z Turčeka od rodiny Rusnákovej z roku 1940. Počasie nám prialo, výlet sa nám vydaril a vrátili sme sa všetci zdraví a plní dojmov.

          • Dotazník Vašich názorov na vzdelávací proces v našej škole

          • Vážení rodičia,študenti, zamestnanci školy,

            v mene zriadovateľa školy sa na Vás obraciame s prosbou o spoluprácu a o vyjadrenie Vašich názorov na vzdelávací proces v Základnej škole v Hornej Štubni formou dotazníka.  Vyplnením uvedeného dotazníka nám pomôžete zistiť prípadné nedostatky a na základe Vašich názorov a pripomienok získame cennú spätnú väzbu v záujme kvalitnejšieho vzdelávania v našej škole. Dotazník je anonymný, poskytnuté údaje budú použité výlučne pre potreby spracovania analýz. Dotazník môžete vyplniť priamo na linku, ktorý Vám prišiel prostredníctvom edupage, resp. v papierovej forme na obecnom úrade od 18.5.2022 do 27.5.2022 alebo v miestnej knižnici v dňoch 24.5.2022/utorok/ a 26.5.2022/štvrtok/ od 15.00 do 17.00.Ďakujeme za spoluprácu.

          • Okresné kolo Slávik Slovenska 2022

          • Žiačky 2. a 3.  ročníka sa zúčastnili okresného kola speváckej súťaže Slávik Slovenska. Za druhý ročník vystúpila Ninka Gajdošíková, ktorá získala aj pekné tretie miesto. Ďalšou reprezentantkou našej školy bola Nelly Švancárová, žiačka tretieho ročníka, ktorá síce nezískala diplom, ale zaspievala veľmi pekné ľudové piesne.  Obidvom dievčatám veľmi pekne ďakujeme a srdečne gratulujeme.

             

          • Zber papiera

          • Ako každý rok, aj v tomto školskom roku pokračuje v našej škole ZBER PAPIERA.

            Preto neváhajte!

            Starý papier pevne zviažte špagátom a prineste do školy. Do zberu môžete priniesť aj kartón, ktorý musí byť zviazaný samostatne.

            Preberie ho pán školník v uholni a zapíše si množstvo odovzdaného papiera. 

            od 16.mája 2022 - do 20. mája 2022

                 RÁNO 7,00 – 7,45

            POOBEDE  13,30 -16,00

            Takto jednoducho môžete pomôcť zachrániť naše lesy, ale aj vyhrať odmenu.

            Odmenení budú jednotlivci aj celé triedy.           

                                                 

          • Deň matiek - 04.05.2022

          • Pekný program pre mamičky sme si pripravili s našimi deťmi. Na začiatku sa predstavili deti, ktoré navštevujú hudobný odbor v ZUŠ pod vedením Aďky Gužíkovej. Zaspievali a zahrali pre mamičky aj pre ostatných prítomných, čo sa za rok naučili. 

            Potom vystúpili deti 1. až 4. ročníka s peknými básničkami, pesničkami, hrou na zobcovej flaute a program ukončili žiaci 3. ročníka so svojim ľudovým tancom.

      • Zvonenie

      •  
        • 1. hodina              8:00 -   8:45
        • 2. hodina              8:50 -   9:35
        • 3. hodina              9:50 - 10:35
        • 4. hodina            10:40 - 11:25
        • obedná prestávka
        • 5. hodina            11:55 - 12:40
        • 6. hodina            12:45 - 13:30
        • 7. hodina            13:35 - 14:20  
             
         
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje